Engagement

'belang hechten aan maatschappelijke kwesties'

Eddy Terstall is een van Nederlands meest herkenbare filmmakers. Hij regisseerde ze niet alleen, hij schreef ze ook allemaal zelf – waardoor zowel inhoudelijk als stilistisch zijn oeuvre een stijlvastheid heeft die je zelden ziet. Al na een paar shots herken je een Terstall-film, kortom, Eddy is een echte filmauteur.

Maar Eddy Terstall is bij het publiek misschien wel even bekend om zijn engagement als om zijn films. Als een van de initiatiefnemers van Vrij Links trad hij op de voorgrond van het politieke debat met vrijzinnige ideeën die ook ruimschoots in zijn films als Simon,  Rentafriend en Vox Populi naar voren komen.

In zijn grootste succesfilm Simon bracht hij een verkapte ode aan de progressieve samenleving. Dit deed hij niet als propaganda met het geheven vingertje, maar slim verpakt in een toegankelijke vriendenfilm.

In deze presentatie gaat Eddy het gesprek aan met de zaal en geeft hij antwoord op de vraag waarom engagement zo belangrijk is in de kunst van filmmaken. Over weten welk verhaal je wil vertellen en hoe je je boodschap zo kunt verpakken dat mensen datgene eruit meenemen dat jij belangrijk vindt.

Titel: ‘Engagement

Thema: Betrokkenheid bij de samenleving

Duur: 30 – 50 minuten

Door: Eddy Terstall

Voor: Iedere organisatie/vereniging die interesse heeft en/of een bijdrage levert aan het maatschappelijke debat

Boek Eddy